ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ AFFILIATE ΔΙΚΤΥΑ

Ποια είναι τα ελληνικά Affiliate Networks, τα δίκτυα -οι συνδετικοί κρίκοι-
μέσω των οποίων προωθούμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των διαφημιζόμενων?Το Affiliate Marketing στην Ελλάδα έκανε δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα μόλις τα λίγα τελευταία χρόνια και σίγουρα ακόμα εξελίσσεται. Μέχρι πρότινος ήταν πολύ λιγότεροι οι ενδιαφερόμενοι που αποφάσιζαν να κάνουν πράξη την εργασία μέσω ίντερνετ και όταν το έκαναν χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του Affiliate Marketing, τότε απευθύνονταν σε δίκτυα του εξωτερικού ή σε μεμονωμένα προγράμματα affiliate που προσφέρουν μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού (πχ Amazon, EBay κλπ) και στα οποία εμείς αναφερόμαστε στο αντίστοιχο κεφάλαιό μας.

Ας δούμε όμως αναλυτικά ποια είναι πλέον τα ελληνικά Affiliate Networks, από τα οποία εμείς θα πρέπει να ξεκινήσουμε τη δράση μας δεδομένου ότι μας φέρνουν σε επαφή με διαφημιζόμενους που δραστηριοποιούνται στην ελληνική πραγματικότητα και μας προσφέρουν καμπάνιες που έχουν απήχηση στο ελληνικό κοινό στο οποίο και συνήθως απευθυνόμαστε.

Η παρουσίασή τους γίνεται με τυχαία σειρά, ή μάλλον με βάση τη σειρά που ξεκινήσαμε εμείς να τα χρησιμοποιούμε. Η συμβουλή και η προτροπή μας είναι το να εγγραφείτε από την αρχή και στα 4 αυτά ελληνικά affiliate δίκτυα.
Η εγγραφή παρέχεται δωρεάν και χωρίς καμία υποχρέωση από πλευράς σας. Τα δίκτυα όταν ξεκινήσετε θα σας προμηθεύσουν -πάλι δωρεάν- όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και τα "εργαλεία" που τα ίδια δημιουργούν για εσάς για να προωθήσετε με τον καλύτερο τρόπο τους διαφημιζόμενους.
Εξάλλου.... πολύ απλά δεν έχετε τίποτα να χάσετε.
Αντιθέτως, πιθανότατα έχετε πολλά να κερδίσετε!

Οι διαφορές τους στον τρόπο λειτουργίας τους είναι πολύ μικρές και δεν επηρεάζουν την ουσία του τι έχουμε να κάνουμε, τι θα λαμβάνουμε κλπ. Η φιλοσοφία χρήσης και αξιοποίησης των εργαλείων προώθησης που μας προσφέρουν είναι περίπου η ίδια και στα τέσσερα, τα ποσοστά στις προμήθειες που δίνουν εξαρτώνται από τους διαφημιζόμενους και αυτό που αλλάζει προς το δικό μας όφελος είναι οι διαφορετικές καμπάνιες που μας προσφέρουν, δηλαδή οι διαφορετικοί διαφημιζόμενοι με τους οποίος συνεργάζεται το κάθε ένα από αυτά και συνεπώς η εγγραφή μας και στα τέσσερα μας προσφέρει τη δυνατότητα να έχουμε να επιλέξουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα προωθήσουμε μέσα από μια πολύ μεγάλη ποικιλία διαφημιζόμενων.


LINKWISE:  Η LinkWise είναι το πρώτο ελληνικό Affiliate Networks που ιδρύθηκε και πρωτολειτούργησε στη χώρα μας το 2008. Είναι το πρωτοπόρο ελληνικό affiliate δίκτυο, το οποίο πρόσφατα έκλεισε τα τρία πρώτα και πολύ επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας του. Επίσης, είναι το affiliate δίκτυο που προσφέρει σε αριθμό τις περισσότερες ενεργές σήμερα καμπάνιες διαφημιζόμενων  και άρα περισσότερες επιλογές σχετικά με το τι θα προωθήσουμε. Ενώ ακόμα ένα πολύ σημαντικό για εμάς πλεονέκτημα είναι το πολύ καλό affiliate service που προσφέρει όσον αφορά στη βοήθεια, την πληροφόρηση και την άμεση ανταπόκριση που παρέχει σε οτιδήποτε απασχολήσει τον affiliate και χρειαστεί τη βοήθειά τους. 
Η Linkwise θα ξεκινήσει να σας πληρώνει με τα πρώτα 20€ που θα κερδίσετε, και η πολιτική πληρωμών της αναφέρει πως θα πληρώνεστε κάθε τέλος του μήνα για τις προμήθειες που έχετε κερδίσει τον προ-προηγούμενο μήνα και είναι τουλάχιστον 20€ μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού.
FORESTVIEW: Η ForestView είναι από τα νεότερα ελληνικά affiliate networks που ιδρύθηκε επίσης το 2010. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία στις κατηγορίες διαφημιζόμενων που παρουσιάζει και το μεγάλο της πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός ότι πολύ συχνά συνάπτει προς όφελός μας νέες και αποκλειστικές συνεργασίες με πολύ μεγάλες εταιρείες - brandnames, τα οποία κατά την προώθησή τους προσφέρουν μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας και άρα κέρδους για τους affiliate. Επίσης, πολύ συχνά σε αρκετές καμπάνιες για να ενισχύσει τη θέση της στον ανταγωνισμό και να "κερδίσει" ακόμα περισσότερο τους affiliate που την επιλέγουν, τους προσφέρει ένα extra bonus ποσοστό +10% επί των προμηθειών που κερδίζουν.
Η Forestview πληρώνει τις προμήθειες προς τους affiliate κάθε περίπου ενάμιση μήνα για τις προμήθειες που κερδήθηκαν τον προ-προηγούμενο μήνα και είναι τουλάχιστον 20€. Οι πληρωμές γίνονται και σε αυτή την περίπτωση μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού.

ΕDIT 2016: Τα ενεργά affiliate δίκτυα σήμερα είναι πλέον 3, καθώς η clickbanner και η affiliate motion έπαψαν τις δραστηριότητές τους ενώ η adsurf ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015. Προσωπική εμπειρία συνεργασίας με την τελευταία δεν έχουμε και για αυτό παραμένουμε να σας συστήνουμε να συνεργαστείτε με κάποιο από τα δυο παραπάνω δίκτυα, που σας παρουσιάζουμε αναλυτικά.... 

Αφού πραγματικά σκοπεύετε να ασχοληθείτε με το affiliate marketing και να κάνετε πράξη
τα όσα σκέφτεστε διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, σας προτείνουμε να συμπληρώσετε σήμερα κιόλας τη φόρμα-αίτηση εγγραφής σας στα ανωτέρω affiliate δίκτυα, ώστε να "παίρνετε" σειρά στην αξιολόγηση της αίτησης σας και να λάβετε όσο το δυνατό συντομότερα την έγκριση συνεργασίας και τον μοναδικό affiliate id (κωδικό) σας από το κάθε δίκτυο.
Έτσι θα είσαστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την υλοποίηση των ιδεών σας ανά πάσα ώρα και στιγμή το αποφασίσετε.

Μην προβληματίζεστε αν ακόμα δεν διαθέτετε κάποιο όνομα ιστοσελίδας ή blog ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σας ζητείται στις φόρμες-αιτήσεις εγγραφής ως affiliate. Για αρχή αρκούν μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε να υποβληθεί η αίτηση σας και στη συνέχεια, όταν θα είσαστε έτοιμοι, μπορείτε να συμπληρώσετε-τροποποιήσετε τα στοιχεία του profil-λογαριασμού σας που θα έχετε δημιουργήσει στα δίκτυα αυτά.

Υποβάλετε τις αιτήσεις σας και ξεκινήστε σήμερα κιόλας να κερδίζετε χρήματα!
Δεν έχετε τίποτα να χάσετε και τα παραπάνω affiliate networks πολύ αναλυτικά και κατανοητά στις σελίδες τους σας καθοδηγούν βήμα-βήμα στο πώς θα ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε και να αξιοποιείτε όλα τα απαραίτητα "εργαλεία" και την τεχνολογία που σας παρέχουν για να προωθήσετε τις διαφημιζόμενες καμπάνιες και να κερδίζετε χρήματα.


LinkWise     ForestView