ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG & SITE

Πως θα δημιουργήσετε το δικό σας Blog ή το δικό σας Site στο internet?

Για να προωθήσουμε τα προϊόντα & τις υπηρεσίες που μας προσφέρουν οι διαφημιζόμενοι και από τα οποία διεκδικούμε κι εμείς την προμήθεια και το κέρδος μας, θα πρέπει καταρχάς να δημιουργήσουμε το "μέσο" εκείνο μέσα από το οποίο θα εκφραστούμε και θα διαφημίσουμε τις καμπάνιες μας.

Οι τρόποι και τα "μέσα" που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά, αλλά εδώ θα παρουσιάσουμε τα 2 πιο βασικά που δεν είναι άλλα από τη δημιουργία ενός blog (ιστολογίου) ή ενός site (ιστοσελίδας).

Το πιο εύκολο ίσως από τα δύο και αυτό το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε άμεσα δεν είναι άλλο από το λεγόμενο Ιστολόγιο, το γνωστό ως blog.

Υπάρχουν περισσότερες από μια "πλατφόρμες" τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε και πάνω στις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε να "χτίζετε" το προσωπικό σας ιστολόγιο. Οι πιο γνωστές εξ΄αυτών δεν είναι άλλες από το blogger, το οποίο ανήκει στην google και από το γνωστότατο επίσης wordpress. Το σημαντικό εδώ είναι ότι και στις δύο αυτές πλατφόρμες μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν και άμεσα τη δημιουργία του ιστολογίου σας. 

Ξεκινώντας θα αντιληφθείτε κατευθείαν και μόνοι σας ότι δεν χρειάζεται καμία εξειδικευμένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών ή προγραμματισμού και καμία προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σας για να κάνετε πράξη τα όσα θέλετε. Αρκεί να έχετε τις βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, διαδικτύου και επεξεργασίας κειμένου (πχ word) ούτως ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε.

Εμείς θα σας προτείναμε, ως πρώτη επαφή και εμπειρία, να ξεκινήσετε με το blogger, στο οποίο δημιουργούνται τα πολύ γνωστά σε όλους μας blogspot (πχ www.yourblog.blogspot.com) όπως άλλωστε και αυτό που χρησιμοποιήσαμε εμείς για να σας μεταφέρουμε εδώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας. Η δημιουργία ενός ιστολογίου στο blogger είναι πάρα πολύ εύκολη υπόθεση, καθώς υπάρχουν επεξηγήσεις, κατευθύνσεις και οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς θα κάνετε το κάθε τι και είναι όλα στην ελληνική γλώσσα. Είναι πολύ φιλικό με το χρήστη, ακόμα και τον πιο αρχάριο, και δίνει εύκολα και εύχρηστα πολλές δυνατότητες επεξεργασίας και αξιοποίησης των πολλών "εργαλείων" που παρέχει.

Το μόνο που απαιτείται για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείται το blogger και να φτιάχνετε το πρώτο σας blog είναι να έχετε έναν λογαριασμό e-mail με κατάληξη στο .gmail
Aν δεν διαθέτετε ήδη έναν τέτοιο λογαριασμό e-mail, ευκαιρία τώρα κιόλας να δημιουργήσετε δωρεάν έναν στη σελίδα της google www.gmail.com. Αμέσως μετά επισκέπτεστε τη σελίδα www.blogger.com συνδέεστε με το gmail λογαριασμό σας και επιλέγετε "Δημιουργία Ιστολογίου".

Από και έπειτα επιλέγετε καταρχάς το όνομα που θα δώσετε στο ιστολόγιο σας και..... τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους! Πηγαίνοντας σας βήμα - βήμα, το blogger από μόνο του σας οδηγεί στο πώς θα διαμορφώσετε το πρώτο σας ιστολόγιο, χωρίς να το καταλάβετε! Το ονοματίζετε, επιλέγετε τη μορφή που θα έχει (διάταξη κειμένων, εικονιδίων, χρώματα κλπ) και αρχίζετε να γράφετε τα πρώτα σας άρθρα (πολύ εύκολα και απλά, όπως γράφεται στο word!) για να του δώσετε περιεχόμενο. Στη συνέχεια όσο περισσότερο ασχολείστε και όσο περισσότερο το "ψάχνετε" θα ανακαλύπτετε όλο και περισσότερες από τις δυνατότητες που σας παρέχει το blogger για την τελειοποίηση του blog σας.